ihaveadream
ihaveadream
ihaveadream
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

ihaveadream



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقة عمل تشيز كيك زي الجاهز

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
نجمه
عضو متقدم
عضو متقدم
نجمه


انثى عدد المساهمات : 55
تاريخ التسجيل : 23/06/2009

طريقة عمل تشيز كيك زي الجاهز Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل تشيز كيك زي الجاهز   طريقة عمل تشيز كيك زي الجاهز Icon_minitimeالجمعة مايو 28, 2010 2:06 am

طريقة عمل تشيز كيك زي الجاهز 1587

# الكمية تكفي: 8 أشخاص

# وقت التحضير: 15 دقيقة

# المقادير: الطبقة الاولي:
علبة بسكويت ماري
3 ملاعق كبيرة زبدة
تلت كوب لبن

الطبقة الثانية:

علبة جبنه مربعات ممكن تجيبي اكشن (عليها عرض 6 قطع + 2 مجانا)
2 قطعة جبنة نستو أي نوع
1/8 جبنه قشطه (زي الجبنة الكوباية بالضبط
علبة قشطة صغيرة 150 جرام أوقشطة اللبن
ظرف دريم ويب أو ملعقتين كريم شانتي سايب بالسكر
عصير ليمونة + بشر قشرتها
بيضتين (انا حطيت بيضة واحدة عشان كان كبير)
معلقتين كبار لبن بودرة

الطبقة الثالثة:
ساور كريم (يعني قشطه حامضية) لو هتجيبيها جاهزة هاتي جهينة

الطبقة الاخيرة:
جيلي توت او فراولة تعمليه بكوب واحد ماء مغلي بدل كوبايتين
بس ينفع تكتفي بكده للطبقة التوبينج بس انا زودت عليها:
قطع فراولة كانت عندي في الفريزر
عصير فيمتو مركز بيدي طعم ولون ومزازة
معلقة صغيرة مليانة نشا'

# التحضير: الطبقة الاولي:
تطحني البسكوت في المطحنة لغاية ما يبقى عامل زي البقسماط الناعم وتعجنيه بالزبده المتسيحة مع اللبن السخن

الطبقة التانية:
تضربي البيض وتحطي عليه رشة فانيليا او تعصري عليه ليمون وتفضلي تضربي 10 دقايق نقريبا وتضربي المقادير التانية في اناء تاني كلها على بعضها وبعدين تحطي عليها البيض وتضربيهم مع بعش كله بمضرب البيض الكهرباء ولو غير متواجد اعمليها بالمضرب السلك اليدوي وحطيها عالطبقة الأولى

الطبقة الثالثة:
انا عملتها بنفسي جبت علبة زبادي على معلقتين قشطة كنت مخنصراهم من مقادير الطبقة الثانية ووحطيت عليها ليمون وخل ومعلقة لبن بودره ومعلقة جبنه كريم حادقه شويه وقلبتها

الطبقة الاخيرة:
وغليت الماء ودوبت الجيلي وحطيت علها النشا بعد مادوبتها في معلقة ميا وحطيت الفيمتو وولعت تاني ثوان بس وطفيت وبعدين حطيت الفراولة المثلجة فخلت الجيلي يجمد أسرع منغير ثلاجة .. اول ما يبدأ الخليط يتقل يبقى عامل زي الصوص هتصبيه ببطء بالمعلقة على وش التشيز كيك بس بالراحه.. وضعيها في الثلاجة

# الطبخ: وبعدين ضعي الطبقتين
في المايكرويف دقيقتين بالضبط ولو في الفرن هيبقى اكتر شويه بس مش هتعدي العشر دقايق ممكن اقل وعلى حرارة هادية خالص وبعد لما تبرد حطيها في الثلاجة

# ملاحظات: لو استبدلتي الطبقة البسكويت بطبقة كيك اسفنجي رفيعه اوي هتبقى زي الجاهزة بتاعة الكافيهات الكبرى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل تشيز كيك زي الجاهز
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل تشيز كيك فراولة حلو
» طريقة عمل المينسترون (الحساء الايطالي)
» طريقة عمل سمك و جمبرى مشوى بخلطة جديدة
» طريقة عمل شوربة سى فود
» اسهل طريقة لتنعيم الشعر

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ihaveadream :: اقسام عالم المراه والاسره :: عالم المطبخ والاكل-
انتقل الى: