نجمه عضو متقدم
عدد المساهمات : 55 تاريخ التسجيل : 23/06/2009
| موضوع: طريقة عمل الارز بالخلطه الجامد الجمعة مايو 28, 2010 2:01 am | |
| * الكمية تكفي: 4 أشخاص
* وقت التحضير: 30 دقيقة
* وقت الطهي: 40 دقيقة
* المقادير: 1-3كوب ارز مصري منقوع 1/2ساعه. 2-1/2 كيلو كبده فراخ طازه. 3-بصله كبيره مخرطه صغير و ليست مبشوره. 4- 3معالق سكر. 5-4كوب شوربه فراخ. 6-ملح,فلفل اسود,بهارات,عود قرفه صغير(يمكن الاستغناء عنه ) 7-2ملعقه زبده او سمن. 8-1/2كوب صغير مكسرات مقطعه حسب رغبتك ومحمره في ملعقه صغيره زبده حتي تحمر و يرش فوقها ملح و فلفل اسود(اخر حاجه تحضر قبل التقديم مباشره حتي لا تجمد الزبده فوق المكسرات)
* التحضير: *تحضر الكبده وتقطع حسب رغبتك و معها بصله صغيره مقطعه حلقات و 1/2 ملعقه سمن و ملح و فلفل اسود و ترفع علي النار لمده 1/4 ساعه ثم تنشل من وسط البصل و توضع جانبا. *ضعي السكر في طاسه و معها ملعقه ماء و ترفع علي النار مع التقليب المستمر حتي تصل الي اللون البني الداكن و احرصي الا تحترق ثم ارفعيه من علي النار وضعي عليه 1/2 كوب شوربه من المعيار(4)الي عندك والسكر لسه سخن. *
*احضري حله مناسبه وضعي فيها الزبده و البصل المخرط و شوحي البصله حتي تصفر لونها ثم ضعي الكبده مع التقليب برفق (حتي لا تهري الكبده)ثم ضعي الارز (المغسول جيدا) واستمري في التقليب
* الطبخ: ثم ضعي الملح و الفلفل الاسود و البهارات و عود القرفه ثم السكر المذاب بالشوربه ثم باقي الشوربه 3.5 كوب مغليه وقلبيهم جيداوقومي بتسويه الارز كما تسوي الارز العادي (يغلي ووطي عليه و ضعي تحته صاجه حتي لا يلزق القعر)
*بعد عشر دقائق قلبي الارز من فوق لتحت واتركيه 1/3 ساعه اخري. بعد تمام النضج حمري المكسرات كما قلت واغرفي الارز في سرفيس كبير و زيني الوجه كله بالمكسرات
* المناقشة: مناقشة طريقة عمل الارز بالخلطه الجامد في منتدى فتكات
[b] | |
|